Minnegave

Gir du en minnegave til FFB, hjelper du oss med å sikre bedre lindrende behandling av alvorlig syke og døende barn i Norge og deres familier.

Foto: Reidar Kollstad

Et barns bortgang fører med seg hjerteskjærende smerte og sorg. Da kan det for de etterlatte være godt å hjelpe andre. Et godt alternativ til blomsterhilsener ved begravelser og bisettelser, kan være å gi en minnegave. Å gi en minnegave vil for mange mennesker gi et mer varig minne.

Slik gjør du:

  • Sett inn ønske om minnegaver i dødsannonsen
  • Oppgi kontonummer 1503.31.95874 (husk å merke hva det gjelder)

Via ditt begravelsesbyrå

Som nærmeste pårørende kan du snakke med ditt begravelsesbyrå om å opprette en minneside. På minnesiden finner du også dødsannonsen, tid og sted for seremonien, samt muligheten til å gi en gave til et ønsket formål. Minnesiden gir en oversikt over hvem som har gitt gaven, og du vil ha muligheten til å takke dem hvis ønskelig. Minnesider som er allerede er opprettet kan vi også legge ut her. Minnegaven kan gis før, under eller etter begravelsen.

Vipps eller overføring til vår konto

Dette gjelder for enkeltbetalinger fra givere eller innsamlet beløp i kirken. Dette er betalingsløsninger som ikke gir deg oversikt over hvem som har gitt gaven.

Vipps nr: 11491
Kontonr: 1503.31.95874

Innsamling til FFB via Facebooksiden vår

Våren 2018 ble FFB godkjent for innsamling på Facebook! Her kan du selv gå inn og opprette egen innsamling, legge inn tekst og bilder og hvorfor du vil samle inn penger. Du logger deg inn på Facebook, går til siden vår og får opp  "Innsamling". Med noen få tastetrykk er du i gang og her har du også mulighet for å se hvem som gir og hvor mye. Gå til vår Facebook-side her.

Gavebidragene vi får går til våre prosjekter. Din minnegave kan også gi et alvorlig sykt barn en god opplevelse. Du kan også gjerne komme med ønske om hvordan gaven skal bli brukt. Har du ingen ønsker vil gaven gå dit hvor behovet er størst. Ditt bidrag vil utgjøre en forskjell for syke og døende barn!

Ta kontakt med oss om du trenger hjelp på  99 16 22 23 eller kontakt@barnepalliasjon.no

Du kan få fradrag i skattepliktig inntekt for pengegaver til Foreningen for barnepalliasjon (FFB), da vi er godkjent for skattefrie gaver. Fra og med 2019 er maksbeløpet for skattefradrag økt til 50.000,- kr. Det vil si at man vil få skattefradrag på 23 prosent for gaver på mellom 500,- og 40.000,- kr.

Les mer om skattefradrag

Barnets digitale arv

Det er viktig å oppfordre barnet og familien til å tenke igjennom hvordan dette skal tas hånd om, når barnet dør. Her kan det være fint å tenker gjennom om profiler og kontorer som er opprettet digitalt, skal avsluttes eller om de skal stå igjen til minne om barnets liv. Det kan være lurt å spørre barnet og/eller familien om å begynne og tenke på dette tidlig i forløpet i tilfelle barnet dør raskere enn forventet.