Litteratur

På denne siden finner du faglitteratur og bøker om emnet barnepalliasjon. Enkelte bøker kan du kjøpe i vår nettbutikk. Du kan også laste ned informasjonshefter.

Grunnbok i barnepalliasjon

Grunnbok i barnepalliasjon er den første fagboken om temaet. Vår forening har vært initiativtaker til denne fagboken, som er oversatt fra engelsk (Oxford textbook)

Den Lilla Ballongen

FFB har gitt ut boken Den Lilla Ballongen. Ballonger vil få en helt ny betydning. Med boken følger også med et veiledningshefte. Begrenset opplag.

Den beste sommeren

En bok om glede, søskenkjærlighet og om å leve på lånt tid. Hun visste at det var lillesøsterens siste sommer - og ville gjøre den spesiell. Ventesorg - et ord som dekker en tøff og vanskelig prosess. En følelse av tap før tapet er der. Boken kan kjøpes hos Gyldendal og hos de fleste bokhandlere. Deler av inntekten fra denne boken går til vårt arbeid for å bedre behandlingen av alvorlig syke og døende barn.

 

Pediatric Palliative Medicine

Et must for allmennleger og barneleger.

 

bokcover.

Touching Rainbows

En bok som anerkjenner barnas behov for palliasjon og fører deg nærmere regnbuen. Vakkert, sårt og rørende.

Kjøp boken i vår nettbutikk

bokcover.

Charteret for døende barns rettigheter

FNs konvensjon om barns rettigheter av 1989 utgjør grunnlaget for dette dokumentet som fokuserer på rettigheter for barn som nærmer seg den siste fasen av livet eller som er i ferd med å dø.

Last ned charteret

forside informasjonshefte.

Informasjons- og opplysningshefte om barnepalliasjon

Informasjon- og opplysningshefte om barnepalliasjon er et faktahefte på 60 sider. Hefte er sendt ut til landets kommuner, sykehus og andre aktuelle. Hefte er også sendt ut til våre medlemmer, sponsorer og andre støttespillere.

Last ned informasjonshefte