- Vi er ikke i mål. Vi har ikke en god nok omsorg for alvorlig syke og døende i Norge i dag

Det er søndag, og det betyr ny episode av Å leve til vi dør. I ukens episode er det styreleder i Hospiceforum Norge, Henriette Høyskel, som gjester podkasten vår.

Henriette er utdannet sykepleier og har vært engasjert i hospicebevegelsen siden midten av 90-tallet. Hun var med i det første styret til Hospiceforum Norge, og tiltrådte i fjor som styreleder for foreningen.

- Vi er fremdeles ikke i mål. Vi har ikke en god nok omsorg for alvorlig syke og døende i Norge i dag. Hverken for voksne eller for barn, sier Høyskel i podkasten.

Høyskel har selv erfaring som sykepleier ansatt på hospice, og hun forteller om at engasjementet for alvorlig syke og døende kom allerede i studietiden. Da hospicet på Stabekk åpnet var hun derfor raskt ute med å lese stillingsannonser og søkte seg dit.

Både Hospiceforum Norge og Foreningen for barnepalliasjon mener stortingsmeldingen om lindrende behandling og omsorg som ble lagt frem av regjeringen i fjor er et viktig sted i riktig retning. Men hvordan ser Henriette for seg at det videre arbeidet blir med en eventuell ny regjering etter valget i september?

Det og mer finner du ut av i denne ferske episoden av podkasten vår:

Du kan også lytte via Spotify, Apple Podcast og de fleste andre steder hvor podkaster konsumeres.