Verdens beste håndballkeeper spiller på lag med FFB

En verdensmester med hjerte for barn
Det er høst og temperaturen ute vitner om at sommeren er på hell. Med høsten kommer også skolestart og ikke minst oppstarten til håndballsesongen. Før oppstart har vi i FFB hatt gleden av å treffe den energiske Katrine Lunde som ser frem til å være FFB sin nye ambassadør. Katrine har svært god erfaring med forberedelser, hun debuterte i mesterskap for 16 år siden og kan sammenlignes med de største legendene innen håndball. Med sin unge alder på 38 år, er hun allerede den siste gjenværende på landslaget fra den fantastiske 1980-generasjonen. Den blide jenta fra Sørlandet kan smykke seg med en hel rekke titler som verdensmester, europamester og OLs beste keeper. Katrine er selv småbarnsmor til lille Atina som er tre år gammel og samboer med Nikola Trajković. Hun er oppvokst på Hånes i kristiansand og begynte allerede som 10 åring å spille håndball. I tillegg til å være en profilert spiller, skal hun til høsten være trener på Akademiet for unge håndballtalenter. Ikke nok med  det, hun har også startet på sosionom studiet nå i høst på Universitetet i Agder! Sosionom studiet var nemlig ikke noe tilfeldig valg for Katrine, som har et brennende engasjement for barn og unge, og ikke minst et ønske om å hjelpe.

 

Spiller på lag med Foreningen for barnepalliasjon FFB

Katrine sier til oss i FFB at hun ser frem til å være en ambassadør og synes saken vi jobber med er svært viktig og bør nå ut til mange. Det å jobbe for alvorlig kronisk og syke barn er et område som er både tøft og sårt, sier småbarnsmoren. Det å ha blitt mamma til Atina har gitt  henne en større nærhet til livet og hun er opptatt av å være en god rollemodell for datteren. Katrine trekker frem mange likheter mellom VIPERS og FFB. Det handler om teamwork, verdier og ikke minst mennesker. Det handler om å stå sammen mot et felles mål, sier verdensstjernen engasjert. Katrine er heller ikke fremmed for tanken om å jobbe på et barnehospice en dag og håper nå at vi får realisert dette i Norge.

En ting er sikkert- vi kommer til å bli enda bedre kjent med Katrine fremover og gleder oss over å ha henne med på laget, sier Natasha Pedersen, leder i FFB. Katrine har gode verdier og riktig instilling til det å være vår ambassadør og vi har lenge hatt et ønske om å samarbeide med VIPERS og da er dette bare en begynnelse.