Velkommen til boklansering

- Det er fem år siden vi ga ut «Berørt». Jeg møter fortsatt stadig nye mennesker som har lest den, fått nye perspektiver eller ny styrke. Derfor har det vært så viktig for oss å lage oppfølgeren, sier generalsekretær i FFB Natasha Pedersen.   

 «Fremdeles berørt» blir lansert 3.juni. Det skjer på et eget arrangement, som finner sted på Thon Hotell Norge i Kristiansand. Programmet kan du lese nederst i saken. Under lanseringen vil det bli delt utdrag fra boken, du møter noen av dem som deler sine historier, og vi får høre tanker om temaet fra rikspolitikken. Arrangementet er åpent for alle.

NY BOK: "Fremdeles berørt - flere historier om ventesorg"

- Det er viktig for oss at dette ikke blir en tematikk kun for dem som kjenner saken godt. Dette er noe vi som samfunn generelt må bli flinkere til å snakke høyt om. Derfor har vi laget et arrangement som skal passe for alle, enten du kjenner foreningen og arbeidet vårt godt, eller om du aldri har møtt oss før, sier Pedersen.

Det er gratis å delta på boklanseringen, som varer i to timer. Fra scenen vil man få høre fra FFB, stortingsrepresentant Silje Hjemdal og ikke minst en av foreldrene som har bidratt med sin historie i boken. I tillegg vil det bli et musikalsk innslag fra scenen og selvsagt muligheter for å kjøpe den rykende ferske boken.

- Vi håper å se så mange som mulig. Ta med en venn eller kjæreste om du er interessert, for dette blir en fantastisk fin ettermiddag. Det har tatt lang tid å lage denne boken, den har blitt så god som temaet fortjener, og nå gleder vi oss virkelig til å vise den frem og fortelle mer, sier Pedersen.

Boken kommer i en svært viktig tid for arbeidet for en styrket barnepalliasjon i Norge. Norges aller første barnhospice, Andreas Hus, er for alvor i ferd med å reise seg på Egsjordet, utenfor Kristiansand. FFB jobber for at det skal bli mange flere, samtidig som alle ledd i omsorgen for alvorlig syke og døende barn må styrkes og løftes videre. «Fremdeles berørt» forklarer med stor tydelighet hvorfor det er så avgjørende viktig.

- At vi får boken ut av trykken samtidig som vi ser Andreas Hus ta så tydelig form, gjør det jo ekstra sterkt å se tilbake på hvor lang veien har vært til her vi står i dag. Det har vært mye motgang og tungt arbeid, men dette blir en flott anledning for å ta en pust i bakken og erkjenne at vi nå nærmer oss en viktig milepæl. Det varmer å vite at Andrea og hennes ønske har blitt til noe så stort for så mange mennesker, avslutter Pedersen.

Slik blir programmet for kvelden: