Trudvang barne- og ungdomsbolig i Tromsø

Trudvang har blitt til en flott arkitekttegnet barnehage og barnebolig, som ligger like ved lysløypa og langvannet, på Gimle. Barnehagen er dimensjonert og tilrettelagt for 30 barn, og inntil 12 av disse barnehageplassene er ment for barn med ulike og sammensatte funksjonsnedsettelser. Det er i tillegg til barnehagen bygget seks barne- og ungdomsboliger. Disse boligene er tilpasset alvorlig syke barn og ungdommer i alderen 0 – 18 år.

– Realiseringen av dette prosjektet har stor betydning for Tromsø kommune, og innebærer at kommunen kan tilby et etterlengtet tjenestetilbud, sier prosjektleder Karin Rendahl i Tromsø kommune. Samspillet mellom barnehagen og barne- og ungdomsboligen eret ganske formidabelt konsept sa ordføreren under åpningen.

Samarbeidet med foreningen

Vi hadde vårt første møte allerede i 2015 vedrørende planene om å bygge en ny barnebolig. Dette skulle bli starten på et godt og viktig samarbeid med Foreningen for barnepalliasjon og Vivi Ann Johnsen og andre ansatte i Tromsø kommune. Noen møter ble det, og i 2016, satte 6 ansatte seg fra Tromsø på en studietur til Tyskland for å hente inspirasjon til det videre arbeidet med å etablere Trudvang. Senere skulle det også bli fagdager i barnepalliasjon. Vi håper nå at Trudvang vil fortsette arbeidet med å implementere barnepalliasjon inn i sine tjenester og at Tromsø Kommune prioritere dette. Vi håper også at Trudvang med sitt flotte bygg skal bidra til at ansatte får handlingsrom til å ivareta hele familien og å kjenne seg stolt av å gå på jobb.

Vivian holdt tale på vegne av foreningen og overraket bildet "hjerter med vinger" som vi håper skal være en påminnelse og takk for vårt samarbeid så langt- vi håper dette bildet «hjerter med vinger» som Bjørg Thoraldsdottir har laget til Foreningen i et begrenset opplag og som pryder flere barnehospicer rund om i verden,
- kan minne dere om viktigheten om å ha det bankede hjerte for barna og deres familier, og samtidig ha fokus på at det er sammen vi er en enhet.
Bildet handler om en sommerfugl som du får ha en liten stund før den forlater deg. SOMMERFUGELEN har fire hjertekamre oppå hverandre, så hele kroppen til sommerfuglen er et bankende hjerte. Et stort bankende hjerte med vinger fulle av farger! Vi må nyte dem så mye som vi bare kan, for vi vet at de bare er her for en kort stund, og la de få lov til å bre ut sine vinger med alle de vakre fargene, den tiden de er her hos oss. Vi i FFB er svært glade for å ha bidratt i dette prosjektet.