Til våren slippes “To brødre” - årets mest gripende dokumentar

Trine og Espen har levd med døden tett pa livet i 23 år. Hvordan er det for en mor og en far å miste to barn og vite at de også vil miste sønnen Elias så altfor tidlig? Og hvordan er det for en frisk sønn å vokse opp med en syk bror? I flere år har vi fått følge familien Holthe Lorentzen tett på livet, og til våren inviterer vi alle til å ta del i historien gjennom den gripende dokumentaren “To brødre” 

Trine Holthe Lorentzen (47) og ektemannen Espen Holthe (48) har opplevd å miste to døtre med en sjelden nevrologisk sykdom Aicardi-Goutières syndrom (AGS). Thea ble 17 år, mens lille Eline døde 11 måneder gammel. Sønnen Elias (12) har samme sykdom, mens yngstemann Timian (8) er frisk.  

– Dokumentaren er ulikt alt annet vi har sett. Familien åpner hjertene og hjemmet sitt med en ekte og sterk historie, som jeg er sikker på kommer til å vekke mye følelser, debatt og ikke minst bryte tabuer om døden, sier Natasha Pedersen, generalsekretær i FFB 

Sammen med DAM Stiftelsen har FFB gjennom flere år støttet og finansiert et dokumentarprosjekt i regi av produksjonsselskapet WeMake Familien Holte Lorentzen har åpnet hjemmet sitt for filmkameraene gjennom godt og vondt, og lar oss komme tett på en historie som for mange er umulig å sette ord på.   

– Gjennom å dele sin historie med andre bidrar familien Holte Lorentzen til å øke kunnskap og forståelse om barnepalliasjon i samfunnet, og ikke minst håper jeg det kan hjelpe andre som står i en lignende situasjon, sier Pedersen 

Dokumentaren har filmpremiere på Grunnsteinsnedleggelsen for Andreas Hus i juni. Filmen har også vekket interesse hos et mediehus, og vil etter planen vises i nasjonale medier i sommer. Alle FFB-medlemmer vil få mulighet til å se førpremiere. Mer informasjon kommer – følg med!