Olaug Bollestad: - Av og til sa sykehusledelsen at de var glade de bare hadde én av meg

Selv om hun har vært både statsråd og ordfører, så er hun utdannet intensivsykepleier.

- Jeg har jobbet med liv og død i lenger tidsrom enn jeg har vært politiker. Når du jobber enten med akutt syke eller syke som ligger på intensiv over tid, så handler det om å møte folk i den mest sårbare tiden av livet, sier Bollestad. 

Kristelig Folkeparti var en viktig pådriver av etableringen av Hospice Malvik i Trøndelag. Og nå er vi i gang med etableringen av Andreas Hus, som skal bli Norges første barnehospice i Kristiansand.

Men om vi kikker til Danmark: Der har de 19 voksenhospice og de har nylig etablert sitt andre barnehospice. Her i Norge har vi knappe to hospice.

Hvor viktig synes du hospice er som supplement for den offentlige helsetjenesten? 

- Jeg liker egentlig ikke ordet supplement. For jeg mener det er en viktig bit av helheten. Det handler om å bygge et helsevesen som også klarer – ikke bare akuttmedisin og kreftbehandling – men om å ha et kvalitativt tilbud til befolkningen. Enten det er en voksen eller et barn som skal dø. Tjenesten må ta vare på både den døende og de som blir igjen, sier hun. 

Bli bedre kjent med KrF-leder Olaug Bollestad i vår nyeste episode av «Å leve til vi dør»:  

... eller så kan du lytte direkte via avspilleren nedenfor eller i din foretrukne podkastavspiller. Bare søk etter «Å leve til vi dør».  

Har du fått med deg disse episodene?