Nina tok med seg barna fra Jæren til Kristiansand for å gi andre omsorg: - Jeg gleder meg veldig

– Det var spennende å starte her. Nå jobber jeg fra kontoret frem til Norges første barnehospice, Andreas Hus, er på plass. Dagene er allerede veldig givende, sier Nina Vigre. 

36-åringen var så giret på å starte i stillingen at hun tok med seg sine to barn og flyttet fra Jæren til Kristiansand. Men FFB var på ingen måte ny for henne: I 2012 deltok hun på en konferanse i regi av foreningen. To år senere ble hun en del av styret. Årsaken var hennes oppriktige engasjement.

Noe manglet

– I 15 år jobbet jeg i avlastningsbolig og i private hjem. Jeg ble alltid trukket mot barn og unge som var alvorlig syke og skulle dø. Det var viktig for meg å gjøre tiden sammen best mulig for dem og deres familier, sier hun – som helt fra starten undret seg over mangelen på et fullverdig opplegg for alle i familien.

– Men jeg skjønte ikke konkret hva som manglet før jeg ble presentert for hospicefilosofien under konferansen i 2012.

Ville lære om barnepalliasjon

Tankesettet om hospicefilosofien passet Nina godt.

– Jeg vet - av egen erfaring og fra jobbsammenheng - betydningen av at alle blir ivaretatt i en tøff situasjon, og konsekvensene det kan få om det uteblir, sier hun som tidlig bestemte seg for å utdanne seg til sykepleier.

Da bacheloroppgaven skulle skrives, tok Nina kontakt med Natasha Pedersen i FFB fordi hun ville fordype seg i barnepalliasjon. Senere har hun tatt tverrfaglig videreutdanning i sorg som hun mener har gjort henne til en tryggere barnesykepleier.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

TRIVES: FFBs barnesykepleier og pårørendekontakt forteller at hun ofte snakker med hyggelige pårørende, og at det gir henne en god følelse.

Meningsfull jobb

Den engasjerte tobarnsmoren har dessuten deltatt på flere arrangementer innen barnepalliasjon, både nasjonalt og internasjonalt, og har besøkt barnehospice i Tyskland. Hun har erfaring med hjemmehospice, har sittet i FFBs styre og i fagrådet, og er også med på å arrangere ventesorg-weekender. Nina brenner for å gjøre situasjonen best mulig for alle pårørende som tar kontakt med FFB.

– Vi ringes og snakker blant annet om hvordan de har det og hva vi kan gjøre for dem. Vi opplever stor takknemlighet. Det betyr mye for meg å være et medmenneske de kan støtte seg til, sier Nina.

Gleder seg til fortsettelsen

Når Andreas Hus åpner, ser hun for seg at jobben hennes vil bestå i å jobbe klinisk og å være en trygg omsorgsperson blant gjestene, i tillegg til å utføre noe kontorjobb.

– Jeg gleder meg veldig. Det gir meg enormt mye å gi andre omsorg, sier hun.

Nina oppfordrer pårørende og helsepersonell til å ta kontakt med FFB for samtale, rådgiving, veiledning, støtte og også for å melde seg på weekender som arrangeres.

Nina treffer du her:
Tlf: 476 87 608
E-post: nv@barnepalliasjon.no

Hjelp oss å hjelpe

Foreningen for barnepalliasjon jobber for helhetlige, gode og fleksible løsninger for de syke barna og deres familier. Dersom du ønsker å hjelpe oss i arbeidet, kan du tegne støttemedlemskap, eller gi en gave her.