Nå lanseres Andreas Hus! Se filmen her

Vi i FFB har ventet lenge på å vise frem hva Andreas Hus – Norges første barnehospice - skal bli for over 6000 alvorlig syke og døende barn og deres familier i Norge. Nå lanserer vi endelig andreashus.no med en vakker animasjonsfilm. Se filmen her! 

Andreas Hus er Norges første barnehospice. Foreningen for barnepalliasjon har i mange år jobbet for at Norge skal få sitt første barnehospice, og i fjor ble drømmen endelig en realitet. Nå er vi i full gang med byggeprosessen, og etter planen skal barnehospicet stå klart for å ta imot alvorlig syke og døende barn, og deres familier, i 2022.  

-Vi er utrolig stolte av å endelig kunne vise frem hva Andreas Hus skal være for så mange barn og familier over hele landet. Dette har vi jobbet lenge for! Det er veldig gøy å lansere ny nettside og en kampanje som blant annet går på TV2, så nå håper vi mange får med seg hva Andreas Hus er og hvem det er til for, sier Natasha Pedersen, Generalsekretær i FFB 

Har du sett den vakre animasjonsfilmen? Se filmen her:

Besøk nettsiden andreashus.no for mer informasjon.  

Et hjem utenfor hjemmet 

I Norge har over 6000 barn en alvorlig livsforkortende sykdom, og langt flere er pårørende. Andreas Hus skal være et hjem utenfor hjemmet for disse familiene. Et sted å følge opp og ta vare på foreldre og søsken gjennom hele sykdomsperioden som kan vare fra dager, måneder og år – også når barnet dør og tiden etterpå.   

-I dag er alvorlig syke og døende barn og unge er ofte isolert i et sterilt og sykehuspreget miljø med fokus på akutt behandling, med lite tid til omsorg og helhetlig familiefokus. Det har jeg kjent på selv, og så altfor mange familier har opplevd det samme. Andreas Hus skal være et hjem for de som sårt trenger det, med stor vekt på sorgstøtte og livskvalitet. 

Tjenestene til barnehospicet er dedikert til å forbedre livskvaliteten for barn og unge som som er alvorlig syke eller døende, og deres familier.  

-Mange pårørende til alvorlig syke og døende barn opplever krise, stress, sorg, hjelpeløshet og frustrasjon. På Andreas Hus handler det like mye om å gi hjelp og støtte til pårørende og være til stede for den utvidede familien.  

Mer informasjon kommer etter hvert, så følg medandreashus.no 

Lurer du på mer om Andreas Hus, opphold og lignende? Ring oss på 991 62223 eller besøk https://www.andreashus.no/kontakt-oss/