Myk tallknuser

Carin Denise Eckel (53) har mor fra Kristiansand og far fra Trinidad og Tobago. Hun ble selv født på den karibiske øyrepublikken, der hun tilbrakte sine 12 første leveår. 53-åringen bodde også på øya seks nye år i voksen alder.

– På hvilken måte har en annerledes oppvekst i en helt annen kultur enn den norske formet deg?

– Jeg tar i alle fall ingenting for gitt. Jeg synes ofte nordmenn generelt har en tendens til å være litt bortskjemte. Sammenlignet med de fleste andre har vi det bra i Norge, sier Carin Denise, før hun kaster ut enda en tanke:

– Mange nordmenn er veldig A4. Du skal liksom ikke skille deg ut.

Verdifulle erfaringer

Hun tok utdannelsen sin innen offentlig administrasjon, men fikk i 2004 jobb som regnskapsfører for SANA – en ideell, humanitær, politisk og religiøst nøytral stiftelse med fokus på mellommenneskelige verdier. Der ble hun i fire år, før hun begynte ved SMSO-Agder, senter mot seksuelle overgrep i Kristiansand, som nå har skiftet navn til Nok. Agder.

– Det har vært en god arbeidsplass med varierte oppgaver. Jeg har vært så heldig å få arbeide med både økonomi og administrasjon. Ettersom jeg satt i resepsjonen, var jeg den første personen brukerne møtte – både på telefon, og når de kom inn døra. Jeg trives veldig godt med en kombinasjon av økonomi og administrative oppgaver, samtidig som jeg får det sosiale elementet.

Yrkeslivet har gitt henne flust av inntrykk gjennom møter med mennesker i en sårbar situasjon.

– Jeg føler jeg har lært mye om folk. Det er kunnskap jeg kan ta med meg videre inn i ny jobb i Foreningen for barnepalliasjon.

Gir aldri opp

Carin Denise gleder seg til nye oppgaver på nytt sted.

– Det føltes riktig å ta et skritt videre. Nå som barna er store og ikke bor hjemme lenger, har jeg også mer tid til å fokusere på jobb, sier 53-åringen som forteller at hun mer enn en gang har støtt på fordommer i forhold til eget yrkesvalg.

– Folk har gjerne en oppfatning av regnskapsførere som grå og kjedelige, sier hun, og ler. Det plager henne åpenbart ikke.

– Jeg elsker økonomi! Det er kjempegøy å holde på med.

– Hva vil du si er dine fremste egenskaper?

– Oj, det var et vanskelig spørsmål, sier Carin Denise og tenker seg litt om.

– Når jeg setter meg et mål, så går jeg hundre prosent for det. Jeg gir ikke opp før jeg har gjennomført. Jeg er arbeidsom og ganske disiplinert.

Uten tvil egenskaper som vil komme godt med i Foreningen for barnepalliasjon – som står foran store oppgaver og utfordringer de nærmeste åra.

– Jeg har forstått at det er ganske allsidige oppgaver som venter, også meg. Mye skal opp og stå i en oppbyggings- og startfase av barnehospicet. Det passer meg bra, sier den nyansatte, og avslutter med følgende utsagn:

– Jeg trives godt med å være en potet!

Hjelp oss å hjelpe

Foreningen for barnepalliasjon jobber for helhetlige, gode og fleksible løsninger for de syke barna og deres familier. Dersom du ønsker å hjelpe oss i arbeidet, kan du tegne støttemedlemskap, eller gi en gave her.