Møt Norges hospice-mor!

I dag slippes første episode i sesong 2 av Foreningen for barnepalliasjon sin egen podkast - «Å leve til vi dør», med Astrid Rønsen fra Hospiceforum Norge som gjest i studio.

Sesong 1 ble publisert tidligere i november, og responsen fra lytterne har vært stor, forteller FFBs generalsekretær, Natasha Pedersen.

– Det føltes ut som et riktig tidspunkt å være åpen i større grad om min egen historie. Å leve med et alvorlig sykt barn og oppleve å miste et barn altfor tidlig er det mange som ikke tør å snakke om, men jeg vet at det er veldig mange som trenger det. Forhåpentligvis kan åpenheten være til støtte og trøst for noen som trenger det, sier Pedersen.

Sesong 1 har foreløpig godt over 600 avspillinger, noe som har ført til gode plasseringer blant annet i Apple Podcast-listene.

Åpen dør, villige hender og varme hjerter

I sesong 2 tar Generalsekretæren selv over programlederstolen, og inviterer spennende og gode gjester inn i studiovarmen. Aller først ut er altså Astrid Rønsen.

Lytterne får anledning til å høre mer om Astrids vei inn i hospiceverdenen, og hennes tanker om hva den norske hospice-motstanden skyldes. I tillegg får du høre mer om hva et hospice egentlig er, forskjellen mellom hospice for voksne og barn - og hvorfor hospicetilbudet er viktig som et supplement til eksisterende, offentlige helsetjenester.

Velkommen skal du være til å lytte! Du kan lytte via avspilleren nedenfor, eller ved å klikke deg inn i Spotify, Apple Podcast eller der du ellers hører podkaster.

Vil du høre alle episodene i sesong 1? Der forteller generalsekretær Natasha Pedersen sin historie. Her kan du lytte til sesong 1.