Markus har fått sin egen robotavatar.

Solen skinte ekstra i Kristiansand i dag og endelig kunne Markus på 13 år få sin egen avatar som han har ventet lenge på.

Markus og Natasha- web

Endelig var dagen kommet. Markus fikk i dag overlevert roboten fra Lederen i FFB Natasha Pedersen

I fjor 2015 ble Foreningen for barnepalliasjon FFB kontaktet av No Isolation for å høre om vi ville delta i utviklingen av en avatar som skulle hjelpe til med å gjøre livet til barn og unge i vanskelige situasjoner litt lettere, ved å være med på å gi langtidssyke barn muligheten til å delta i sin egen hverdag, med venner, familie og skole, på sine egne premisser med roboten.

Vi har i dag overlevert robot sammen med Marius Aabel fra No Isolation til Markus Hagen Calado på 13 år i fra Kristiansand. Markus skal bidra i utviklingen av denne og har allerede etter kort tid gitt verdifulle innspill til utviklerene.

Roboten skal gi alvorlig syke Markus muligheten til å delta på skolen og fritiden når han selv har dårlige dager. Roboten har mikrofoner, høyttalere og kamera, så Markus kan se andre og høre klassekameratene sine, og snakket til både medelever og lærere, og andre kan høre ham og snakke til dem. Roboten skal være til stede i klasserommet, slik at Markus kan følge med i undervisningen, stille spørsmål og snakke med medelever.

Markus gleder seg stort til å bruke denne og har allerede gitt roboten sin et eget navn «Darth Hagen» Vi vil følge med utviklingen og gleder oss stor med Markus.

Markus og APP-web

Markus installerer appen på sin mobiltelefon og klargjør roboten til bruk. Foto FFB

 

Opplæring av Darth Hagen ( robot) web

Her gir Marius Abel fra No Isolation innstrukser og opplæring til både Markus og mammaen. Foto FFB

Barnepalliasjon handler og om å gi barna og familiene gode minner og øyeblikk, derfor er det så viktig for oss å delta i dette, sier Natasha Pedersen. Alvorlig syke og døende barn og unge er i utvikling og har rett til å utfolde seg. Unge som har behov for barnepalliasjon, utgjør en distinkt gruppe med fysiske, emosjonelle, psykologiske og sosiale behov som er signifikant annerledes enn behovene til barn og voksne. For unge med en livsbegrensende eller livstruende tilstand er denne overgangen til å bli voksen sammensatt. Noen har gjennomgått en normal utvikling som ungdom før sykdommen slo til, mens andre har en progressiv tilstand som Markus der ungdomstiden sammenfaller i tid med forverret fysisk helse og/eller kognitive evner. Å støtte de unge i denne overgangen til voksen − så lite hindret som mulig av de hindrene den livsbegrensende eller livstruende tilstanden setter vil forhåpentligvis denne roboten bidra til og gi Markus mye glede sier hun.

Du kan gå inn på hjemmesiden til No Isolation og lese mer om produktet og de flotte folkene bak denne geniale oppfinnelsen.