Kunstner Anne Kristin Hagesæther: - Kunst er en fin måte å visualisere de vanskelige tingene

Vår nyeste podkastgjest er maler og grafiker Anne Kristin Hagesæther.  

Hagesæther har en Bachelor of Arts fra Norfolk Institute of Art and Design, og Master of Arts fra University of Brighton, England. Helt siden 1995 har hun arbeidet med illustrasjoner til bøker, magasiner og reklame og design, og har vunnet en rekke norske og internasjonale priser for sin kunst. Nå har hun sitt eget atelier på Grini Mølle i Bærum, og stiller regelmessig ut malerier og litografier. Hagesæther har også stått for flere utsmykninger blant annet for Stord Sjukehus og Oslo Misjonskirke. 

Siden våren 2018 har vi samarbeidet med Oslo-baserte Hagesæther. Den gangen fikk hun i oppdrag å lage kunst i anledning foreningens 10-års jubileum. For å lage et visuelt og grafisk uttrykk til foreningen måtte hun sette seg godt inn i FFBs arbeid.  

- Det var et fint og viktig oppdrag. Det å lage bilder, som illustrasjon eller kunstverk, er en fin måte å visualisere de vanskelige tingene. I motsetning til når man bruker foto, kan man tilsløre og løfte frem tøffe ting på en annen måte. Det er viktig for meg, sier Hagesæther.  

Arbeidet resulterte blant annet i bildet “Minner” som tar utgangspunkt i FFBs symbolbruk av ballongen. En ballong som holdes av et barn, er ofte assosiert med feiring, lek og glede, men ballonger er samtidig skjøre og kan lett sprekke. Plutselig kan den drive opp mot himmelen. 

Bildet “Minner” kan kjøpes i nettbutikken vår.

- For meg var det viktig at det var bilder som for de som kjenner til FFB, viser uttrykkene en sårhet, dybde og vemod. For de som ikke kjenner til foreningens arbeid, viser motivene kanskje mer liv, lek og glede. Det er jo hele livet selvsagt, men det var viktig for meg å ikke lage triste bilder, forteller Hagesæther i episoden. 

Hagesæther har også laget seks nydelige kunstkort for FFB.

I denne podkasten blir du bedre kjent med Hagesæther, hennes arbeid og samarbeid med foreningen. Hele praten med Anne Kristin Hagesæther hører du i “Å leve til vi dør”-podkasten via avspilleren under, eller ved å klikke på en av lenkene. Podkasten vår er tilgjengelig i alle podkastavspillere.   

I nettbutikken vår finner du både kunstkort og bildet “Minner”. Ved å kjøpe kunsten kan du både støtte arbeidet til FFB og samtidig få et nydelig signert bilde til å pryde veggen. Alle inntektene går til foreningens arbeid for alvorlig syke og døende barn, og deres familier.  

Takk for at du støtter oss. Det setter vi stor pris på!