Kropp og sinn henger tett sammen

Foreningen for barnepalliasjon er en del av Nasjonal allianse for klinisk helsepsykologi i somatikken. I denne episoden møter du spesialrådgiver i Norsk psykologforening Siv Tove Engebråten, som var med å starte og i dag leder arbeidet i alliansen. 

Om lag hver tredje pasient med en langvarig somatisk sykdom har i tillegg psykiske helseproblemer. For mange kan det å bli syk gi alvorlige sorgreaksjoner, som ofte både har fysiske og psykiske uttrykk.  

I alliansen jobber vi sammen med Norsk psykologforening og 13 andre organisasjoner for å få på plass et helhetlig helsetilbud med flerfaglige somatiske avdelinger som er bemannet både med medisinsk og psykologfaglig kompetanse.  

I dagens episode forteller Siv Tove om alliansens arbeid og hvordan psykiske og fysiske helsesykdommer påvirker hverandre. Hvorfor er det så viktig med et helhetlig og tverrfaglig samarbeid i helsetjenesten?  

Podkastepisoden finner du i Spotify, Apple Podcast og ellers i de appene og plattformene du vanligvis lytter til podkaster. Bare søk etter Å leve til vi dør, som podkasten vår heter.