Kongress i barnepalliasjon 2019

 Europeisk kongress om barnepalliasjon i Norge 2019.

Allerede i mai 2017 på den  15. verdenskongressen i palliasjon i Madrid, startet dialogen om mulighetene for et samarbeid om en felles kongress i barnepalliasjon med  European Association for Palliative Care EAPC. EAPC er en stor organisasjon som samler alle stemmene i Europa innen palliasjon. De består av 55 organisasjoner som jobber for palliasjon som representerer 31 land i Europa. De har også individuelle medlemmer fra 52 land. Foreningen for barnepalliasjon har vært medlem  i EAPC i over to år og har samarbeidet om flere ting når det gjelder barnepalliasjon og har også bidratt til flere artikler på bloggen deres, samt at Natasha Pedersen har også skrevet en artikkel i European Journal of Palliative Care. EAPC er har også en arbeidsgruppe som jobber med barnepalliasjon og har egne forskningskongresser.

I august i år ble dialogen om en felles kongress formalisert, og et brev ble sendt fra FFB til EAPC sitt styre som ble behandlet i oktober. Styret i EAPC er entydig positive til dette , og vi fikk svar allerede i begynnelsen av november! EAPC OG FFB er godt i gang med planleggingen og har allerede satt ned en vitenskapelig komitè som jobber med programmet og vi er også i gang med å innhente priser. Kongressen er forventet å arrangeres den 20 -22. november på Gardemoen og det vil bli muligheter for å sende inn abstract.
Så da kan du allerede nå merke av kalenderen din og se frem til det vi tror skal bli en knall bra kongress med et svært godt program og forhåpentligvis mange tilsendte og spennende abstracts.

Tidligere har FFB arrangert den første Norske konferansen om barnepalliasjon i 2012 i Kristiansand og den første Nordiske i 2015 på Gardemoen.

Foreningen for barnepalliasjon FFB feirer 10 års jubileum i 2019

I anledningen kongressen blir det også en markering av at Foreningen har 10 års jubileum i november samme året. Dette ønsker vi å markere i forbindelse med kongressen. Kanskje du som er medlem i FFB har en ide eller forslag til  innspill?  Da du sende oss en e-post. Vi vil også trenge frivillige til dette arrangementet, men kommer tilbake til dette når det nærmer seg. Følg med på vår nettside og tegn deg på nyhetsbrev for å holde deg oppdater.