Katinka fra Nederland gir superfine heklefigurer til FFB

For ni år siden flyttet Katinka Frederiksdatter fra Nederland til Åseral i Agder. I høst kom hun over etableringen av Andreas Hus, og har nå donert noen flotte heklefigurer til Norges første barnehospice! 

Helt siden Frederiksdatter kom til Norge, så har hun lært seg å elske landet vårt og naturen vi har å by på. I høst kom hun tilfeldigvis over en artikkel i NRK som omtalte etableringen av Norges første barnehospice 

- Det er veldig fint at Andreas Hus skal etableres, men jeg må si at jeg er overrasket over at dette er det første barnehospicet i Norge. Jeg kjente på at jeg gjerne vil bidra med noe, sier Frederikksdatter. 

Katinka vil glede barn som trenger en hyggelig oppmuntring med heklefigurene sine

Til daglig jobber hun på Ljosland Fjellstove. For et overnattingssted har det selvsagt vært krevende å komme seg gjennom pandemien. Siden landet ble nedstengt i mars 2020, så har hun begynt å hekle gøyale figurer. Og skal vi tro henne selv, så har det tatt helt av.  

- Jeg bruker ingen oppskrift når jeg hekler, men henter inspirasjon fra figurer og bilder, sier hun. 

Den første figuren hun heklet var en kanin, og den ble heklet på ren intuisjon. Siden mars 2020 har det blitt litt av en produksjon av figurene hun hekler, som også kan kjøpes for de
som er interessert. Prisen hun tar er fra 250,- til 500,-.  

Katinka gir hjemmelagde heklefigurer til FFB

Se hvor søte de er!

- Forrige måned overrakte Katinka 27 nydelige heklebamser til foreningen, som hun ønsker skal gå til noen som trenger en ekstra oppmuntring. Og vi skal sørge for at bamsene går til noen som virkelig trenger det, sier Natasha Pedersen, generalsekretær i FFB. 

Du kan følge Facebook-siden hennes Crochet Cuddly Toys om du vil se mer.  

Takk for bidraget ditt, Katinka!