Hvordan er det å jobbe med døden hver eneste dag?

I Norges største begravelsesbyrå kjenner de godt til de mange vanskelige beslutningene og valgene som må tas ved et dødsfall. I dagens episode møter du Jan Willy Løken som er daglig leder i begravelsesbyrået Jølstad. 

Helt siden han startet som ferievikar i begravelsesbyrået for 30 år siden, har Jan Willy jobbet tett med døden og mennesker som opplever sorg og fortvilelse. I denne podkasten kommer han til oss for å dele sine tanker rundt det han mener er det viktigste ritualet vi har – begravelse.  

Ingen er like. Hvorfor skal begravelser være det? Hvordan har det vært for pårørende som har vært nødt til å ta farvel med noen man er glad i under pandemien? Er døden mer eller mindre tabu å snakke om enn før? Jan Willy deler åpenhjertig sine tanker om livet og døden, og det å være nødt til å ta praktiske valg i en vanskelig tid.  

Sammen med en rekke kompetente fagfolk har Jan Willy også bidratt til FFBs helt nye veilederhefte, “Omsorg for barn ved livets slutt”, som er en verktøykasse for helsepersonell som har ansvar for pleie og omsorg av barn med en livsbegrensende tilstand. 

Alt dette og mye mer kan du høre om i vår siste podkastepisode. Søk etter Å leve til vi dør Spotify, Apple Podcast eller der du vanligvis lytter til podkaster. Du kan også lytte via avspilleren nedenfor: