- Hva jobber dere med, og hva betyr egentlig barnepalliasjon?

FFB pakker sammen standen, og vi tar med oss mange gode samtaler, lærdom og opplevelser fra årets Arendalsuke som var fylt av sol og varme. Spesielt har det vært givende å svare på alle gode spørsmål om barnepalliasjon, Andreas Hus og arbeidet vårt.  

Arendalsuka er en møteplass for organisasjoner, næringslivet og politikere. En uke i august møtes flere tusen mennesker i Arendal for å debattere, knytte bekjentskap, lære og utfordre. FFBs ansatte sto på stand hver dag, og vi tar med oss mye god energi fra dagene. De ansatte har opplevd lærerike dager, mange gode samtaler og hyggelige menneskemøter utenfor kontoret. 

- Det er utrolig gøy å høre at alle er så positive til vårt arbeid. Vi har fått drevet viktig opplysningsarbeid til mange ulike samfunnslag denne uka, sier Natasha Pedersen, generalsekretær i FFB. 

Folk som kom innom standen til FFB har hatt mange gode spørsmål om arbeidet foreningen gjør. Det gir de ansatte god trening i formidling og kommunikasjon rundt barnepalliasjon.  

- Det er selvfølgelig mange fagfolk som kommer innom for en prat, og det er vi veldig glade for. Og så er det også ekstra hyggelig når ungdom kommer bort og spør hva barnepalliasjon betyr og hva vi jobber med, sier Hege Dahl, Frivillighetskoordinator i FFB.   

- Så kul stand!, er det mange unge som har sagt til oss. Vi har lykkes når vi klarer å appellere til mennesker fra alle samfunnslag, og de får kunnskap om arbeidet vårt, sier Kristian Imingen Skjellet, fagsykepleier på Andreas Hus.  

 

Politisk samtale: Å Leve til vi dør 

I tillegg til synlighet på stand i Arendal, arrangerte FFB en politisk samtale «Å leve til vi dør», tirsdag 17. august. 

Programleder Anne Grosvold ledet en spennende samtale mellom Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Sylvi Listhaug (FrP), Cecilie Knibe Kroglund (Ap), Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim (Sp) og Natasha Pedersen.

Alle var enige om at initiativet Andreas Hus var riktig og viktig, og Pedersen oppfordret politikerne til å ta mer ansvar for å følge opp stortingsmeldingen fra 2020 til handling.

 

 

 

 

 

 

 

Fikk du ikke med deg samtalen? Se opptaket her: https://vimeo.com/588265371

 

 

 

 

 

 

 

Fremover venter en spennende høst. Vil du bidra til å støtte vårt arbeid? VIPPS et bidrag til 11491, så hjelper du FFB å tilby hjelp og støtte til alvorlig syke og døende barn, og deres familier. Tusen takk!