Hør podkast: Hva har FFB jobbet med gjennom 2020? Hva skjer i år?

2020 har vært et krevende år for oss alle. Det har likevel vært stor aktivitet hos Foreningen for barnepalliasjon FFB. Hør generalsekretær Natasha Pedersen oppsummere fjoråret, og peke videre på hva som skjer i 2021!

På tampen av fjoråret kom det et gledelig forlik på Stortinget i behandlingen av statsbudsjettet for 2021: Fremskrittspartiet og regjeringen ble enige om å bevilge 30 millioner kroner til etableringen av barnehospicet i Kristiansand. Nå fortsetter fremdriften for å bygge Andreas Hus for full maskin, og i juni skal grunnsteinen legges ned, med besøk av helseminister Bent Høie.

Vi har fått mange nye, flinke medarbeidere i foreningen gjennom 2020. Blant andre tidligere eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen. Hun skal jobbe med myndighetskontakt og er prosjektleder for byggeprosjekter i FFB.

I august ble foreningen en barnelege rikere, med ansettelsen av Bård Fossli Jensen. Han er spesialist i barnesykdommer, har doktorgrad og er ansatt som barnelege og veileder i medisinsk kommunikasjon. I tillegg kom Trine Holthe Lorentzen til som pårørendekontakt og likemannskoordinator. Trine skal blant annet jobbe med FFBs ventesorgweekender. Når Andreas Hus er oppe og står i 2022, får hun ansvar for oppfølging når noen opplever å miste barnet sitt. Du kan bli bedre kjent med både Bård og Trine i tidligere episoder av podkasten vår.

Og snakker om podkast: Høsten 2020 lanserte vi vår egen podkast, Å leve til vi dør. Den har blitt en viktig kommunikasjonskanal for oss i en tid hvor fysiske møter er krevende. Alle episodene fra tidligere sesonger finner du her.

Dette – og mer til – oppsummerer generalsekretær Natasha Pedersen i denne nye episoden. Lenker og avspillingsknapp finner du nedenfor!

OBS: På grunn av koronasituasjonen er episoden spilt inn digitalt via Teams. Det kan derfor tidvis være noe dårligere kvalitet på lyden, sammenlignet med våre forrige episoder.

Bruker du en annen podkastspiller? Lytt via lenkene: