- Hadde vi hatt barnehospice i Norge, så hadde livet mitt sett ganske annerledes ut

I ukens episode av Å leve til vi dør er det Isabell Pedersen som er gjest. Hvordan er det å være søsteren til en som skal dø? Hør Isabell sin ærlige og sterke historie.

Den første sesongen av podkasten vår handlet om Andrea. Hun var datteren til Natasha Pedersen, generalsekretær i FFB, og døde 17 år gammel i 2010. Men vi snakket lite om Isabell – Natasha sin andre datter.

Hvordan er det egentlig å være «den friske» når alt virker håpløst og uendelig vanskelig? Klarer man å kommunisere med sin syke søster? Hvordan snakker man med venner og klassekamerater? Og hvordan påvirker det eget liv?

- Hvis vi hadde hatt barnehospice i Norge, så hadde livet mitt sett ganske annerledes ut. Det har sklidd ut. Jeg har slitt med skole, rus, hatt depresjoner og angst. Dette kunne vært forebygget med et barnehospice, sier Isabell i podkasten.

De siste ti årene har Isabell, eller Bella som hun ofte kalles, vært aktiv i Foreningen for barnepalliasjon. Nå sitter hun i fagrådet og har ansvar for søskenperspektivet.

Hele praten med Bella hører du i den nyeste episoden av Å leve til vi dør, og episoden kan du lytte til via avspilleren under eller ved å følge en av lenkene.

I denne episoden er det Christian Laland, som lenge har jobbet som rådgiver for FFB, som stepper inn som gjesteprogramleder.

Du kan også lytte via Spotify, Apple Podcast og de fleste andre podkastplattformer.