Grunnsteinsnedleggelse avlyst. Høie legger ned digital grunnstein.

Ny oppblussing av Covid i Kristiansand gjør at nedleggelsen av grunnstein for Norges første barnehospice den 12. juni skjer digitalt.

Påmeldte til det fysiske arrangementet har fått informasjon per e-post. Ved spørsmål, ta kontakt med FFB: Tlf: 38 02 38 02, e-post: kontakt@barnepalliasjon.no.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har sporty sagt ja til å stå for selve seremonien via storskjerm heller enn å gjøre det fysisk, siden lokale restriksjoner gjør at bare fem personer kan være til stede på tomten på Eg der Andreas Hus skal bygges.

- Dette blir en uvanlig seremoni, og vi er uendelig takknemlig for at Bent Høie stiller opp selv om restriksjonene gjør at han ikke kan delta fysisk. Denne kreative løsningen illustrerer pågangsmotet til FFB: Vi lar oss ikke stoppe av verken Covid eller annen motbør, sier generalsekretær Natasha Pedersen i Foreningen for barnepalliasjon (FFB), og fortsetter.

Grunnsteinsnedleggelsen skulle egentlig være del av en større festdag, der det allerede var mer enn 200 påmeldte. Men både for foreningen og for statsråden var den digitale seremonien det beste alternativet for å unngå utsettelser.

Andreas Hus

Barnehospicet er et supplement til eksisterende offentlig tilbud innen spesialist- og kommunehelsetjenesten. Det skal drive kompetanseoverføring mellom helsepersonell og pårørende, drive kunnskapsbygging for helsepersonell, samarbeide tett med forsknings- og utviklingsmiljøer og utdanningsinstitusjoner og utvikle frivilligheten som en viktig medspiller.

- Andreas Hus er planlagt å åpne i 2022 og skal bli et sted for liv, lek og mestring for barn og pårørende. Vi er takknemlig for den massive støtten vi har fått for prosjektet fra både politikere og myndigheter. Med et deltakerantall på bare fem personer er det naturlig at statsforvalteren i Agder og Kristiansands ordfører er blant disse, sier Pedersen.

 

Påmeldte til arrangementet har fått informasjon per e-post. Ved spørsmål, ta kontakt med FFB: Tlf: 38 02 38 02, e-post: kontakt@barnepalliasjon.no.