Grunnsteinsnedleggelse 12. juni

Corona-pandemien har stoppet både forsøk en og to. Nå har helse - og omsorgsministeren Bent Høie sagt ja til å delta i grunnsteinsnedleggelse for Andreas Hus i Kristiansand 12. juni.

- Dette blir en merkedag i FFBs historie, og en festdag! Vi er stolte over at arbeidet med Norges første hospice for barn er i rute selv om vi har vært nødt til å skyve på selve markeringen, sier generalsekretær Natasha Pedersen.

Påmelding
Se Facebook-arrangement for mer informasjon. Husk å melde deg på innen 12. mai. Maks 200 deltakere, så vær rask! Send påmelding til kontakt@barnepalliasjon.no. Det er begrenset deltakelse opp til 200 stk.

Grunnsteinsnedleggelsen er bare en av tingene som skal skje i løpet av dagen, der både familier med syke barn og politikere som har bidratt til etableringen av Andreas Hus vil bli spesielt invitert. På kvelden vil milepælen også bli markert med en festmiddag der familier og mange prominente gjester vil være til stede.

Det er Kristiansand Næringsselskap AS (KNAS) som skal bygge og eie bygningene på EGs jordet, mens FFB skal være leietakere og drive barnehospicet i lokalene.

Etter en pre-kvalifisering, er det nå fem selskaper som konkurrerer om totalentreprisen på prosjektet.

- Samarbeidet vårt med KNAS er svært godt. Vi har vært aktive i den pågående planleggingen, og KNAS har vært lydhøre for våre behov, innspill og ønsker, sier Jan Willy Føreland, leder for FFBs plan-og byggekomite for Andreas Hus.

I løpet av mars skal en vedtatt og stadfestet detaljregulering være på plass, og samme måned regner man med at avtalen på totalentreprisen blir signert.

- Det betyr at grunnsteinsnedleggelsen kommer på et perfekt tidspunkt, når betongarbeidene er i gang og man ser konturene av det som skal komme, sier Føreland.