FFB skal lage podkast

Foreningen for barnepalliasjon ønsker at du skal få muligheten til å bli enda bedre kjent med oss; hvem vi er, hva vi jobber med - samt bli oppdatert på spennende og aktuelle temaer innen barnepalliasjon. Derfor vi bestemt oss for å lage podkast - en kommunikasjonskanal i sterk vekst her til lands. Produksjonen vil skje i samarbeid med Celine Gran (t.h. på bildet) og Christian Laland i Pressure, som har god erfaring med podkast-formatet.

I sesong 1 vil du få muligheten til å bli bedre kjent med foreningens grunnlegger og generalsekretær, Natasha Pedersen, og hennes personlige historie:

Natt til julaften 1992, klokka 00:31, får verden en ny borger. 3390 gram fordelt på 51 centimeter. Akkurat passe lubben, og helt nydelig. Hun skal hete Andrea.

Jordmor legger henne på magen til Natasha, men den nybakte moren klarer ikke å være uforbeholdent glad. En vond ­følelse sniker seg på henne. «Hun gråter så lite i forhold til de andre barna», tenker Natasha.

For Natasha var dette starten på 17 år med en alvorlig syk datter. Starten på et helt nytt liv. Og starten på det som flere år senere skulle komme til å bety mye for utviklingen av feltet barnepalliasjon i Norge.

 

 

I dybden

I sesong to vil du få anledning til å bli kjent med noen av våre medlemmer, og vi vil rette søkelys på spennende temaer og problemstillinger, som for eksempel:

Hva er egentlig palliasjon? Og hva er et barnehospice? Hvordan er det å komme dit med barnet sitt? Hvordan er det å være pårørende til et alvorlig, sykt barn - og hva skjer innen barnepalliasjons-verdenen både her hjemme og i utlandet? FFB ønsker også å legge til rette for gode debatter i vårt podkast-univers.

Hva skal så poden, det nyeste tilskuddet til FFB-familien, hete?

«Å leve til vi dør»

Vi starter arbeidet med podkasten i midten av oktober, og kommer tilbake til lanseringstidspunkt senere.

FFB håper du får lyst til å spisse ørene, og følge oss ut i et nytt lydunivers.

Vi høres!