FFB har bygget spesialbil til Andreas Hus

[et_pb_section fb_built="1" admin_label="section" _builder_version="4.16" global_colors_info="{}"][et_pb_row _builder_version="4.16" _module_preset="default" global_colors_info="{}"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.16" _module_preset="default" global_colors_info="{}"][et_pb_text _builder_version="4.16" _module_preset="default" global_colors_info="{}"]

Når Andreas Hus, Norges første barnehospice, åpner i 2022, skal alle hensyn og ulike behov ivaretas. Nå har FFB fått laget en spesialbil som alvorlig syke barn og foreldre skal få bruke når de bor på Andreas Hus.  

Mye skulle tenkes på og løses når Andreas Hus skulle få en egen spesialbil. Alvorlig syke barn og pårørende har unike behov, og for FFB var det viktig å få innspill fra mange for å lage den perfekte bilen.  

Fædrelandsvennen omtalte saken først (13.9.21).

 - Denne spesialbilen har vært utrolig krevende, men veldig spennende å utvikle. Vi har fått innspill fra mange, blant annet fra flere fedre til alvorlig syke barn som selv har kjent på utfordringer med transport av barnet deres i en vanlig bil. I denne spesiallagde bilen har vi tatt alle hensyn som kan tas, sier Natasha Pedersen, generalsekretær i FFB.  

Det er Gumpen Auto Vest sammen med flere andre aktører som står bak leveransen. Sammen har de funnet løsninger for blant annet ekstra batterikapasitet, plass til oksygenflasker, mulighet til å kople på respirator, spesialseter og en svært avansert elektrisk rullestolheis. 

Gumpen Auto Vest uttaler til Fædrelandsvennen at de er veldig glade for å kunne være med på dette prosjektet:  

– For oss hos Gumpens Auto Vest har det vært en hyggelig utfordring å levere en bil som denne, litt unna den vanlige hverdagen vår som er å levere nyttekjøretøy til det lokale næringslivet, sier Christian Tholin, salgssjef for nyttekjøretøy hos firmaet på Setesdalsveien. 

[/et_pb_text][et_pb_image src="https://barnepalliasjon.no/wp-content/uploads/2021/09/IMG_6655-scaled.jpg" alt="Tor Mjaaland" title_text="Tor Mjaaland" _builder_version="4.16" _module_preset="default" global_colors_info="{}"][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version="4.16" _module_preset="default" global_colors_info="{}"]

Pedersen gleder seg veldig til de første familiene kommer til Andreas Hus i 2022, og til å kunne tilby familiene et enkelt og godt fremkomstmiddel når de har opphold på huset:  

- Vi ønsker at bilen skal brukes til henting og levering av familier som kommer reisende, men ikke minst til utflukter og turer i nærområdet. Spesialbilen gjør det trygt, enkelt og godt for pårørende å ta med seg barnet sitt på gleder og opplevelser de kanskje ellers ikke hadde hatt anledning til å være med på, sier Pedersen.  

Byggingen av Andreas Hus, Norges første barnehospice, er i full gang. Barnehospicet blir et unikt helheltig tilbud til alvorlig syke og døende barn, og deres familier i Norge. Du kan lese mer om Andreas Hus her: https://www.andreashus.no  

Og skulle du ha et barn med spesielle behov og trenger å låne bilen for enkle turer?  

Ta kontakt med oss på telefon 38 02 38 02.  

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]