Ferietilbud til søsken som har alvorlig syke søsken

En ferie spesielt tilrettelagt for søsken til alvorlig syke søsken

Hvordan en best mulig ivaretar og støtter hele familien, det syke barnet og friske søsken er en sentral del av barnepalliasjon og har en klar forebyggende helseeffekt. og derfor er det ekstra gledelig av vi nå i et samarbeid kan ha muligheten til å tilby disse søskenene et ferietilbud i samarbeid med Blå Kors Ferie. Vi er godt i gang med samtaler og møter med Blå Kors og vil prøve å få dette til. Søsken er en glemt gruppe som vi også ønsker å sette fokus på og er en helt naturlig del av det vi jobber med. FFB er en svært liten organisasjon  og Blå kors har et stort apparat med mange Tidgivere. Blå Kors jobber også med familier og har stort fokus på dette. Med vår kunnskap på barnepalliasjon og deres kunnskap på Rus og Psykiske utfordringer, kan dette bli fantastisk bra, sier leder i FFB Natasha Pedersen.

Synnøve Roland som er virksomhetsleder for Blå Kors ferie sier at de i Blå Kors Ferier jobber for at sårbare og vanskeligstilte barnefamilier skal kunne reise på ferie, og få gode opplevelser sammen. Disse barna som hver dag lever sammen med alvorlig syke søsken kan virkelig trenge et pusterom fra hverdagen og få en ferie fylt med glede, godhet og mestring. Dette blir en helt spesiell ferie for oss å være med på å arrangere, og vi syns det er stort å få muligheten til å være med å bidra.

FFB og blåkors har i utgangspunktet tenkt at dette skal være et tilbud til søsken som har alvorlig syke søsken og deres familie eller familiemedlemmer. Tilbudet gjelder for barn i denne gruppen over hele landet.

Får å kunne møte de faktiske behov og ønsker, hadde vi satt pris på om du kunne tatt deg bryet med å ha svart på to spørsmål ved å klikke på lenken under

https://no.surveymonkey.com/r/NRRCTWL

 

DU kan også lese mere om Blå Kors ferier her