Fantastisk oppmøte på informasjonsmøte om Andreas Hus

- Alle de som er til stede her i dag er med på å skrive norske helsehistorie i Kristiansand og Norge. Jeg er takknemlig for alle deres bidrag, både store og små, som bidrar til at vi endelig får på plass Norges første barnehospice, sa Natasha Pedersen, generalsekretær i FFB, fra scenen.

Andreas Hus er en nyetablering av et helhetlig lindrende omsorgstilbud, og forventes å stå klart til å ta imot familier i Kristiansand våren 2023. Huset får et tilrettelagt og helhetlig lindrende omsorgstilbud til barn med livstruende og livsbegrensende tilstander uavhengig av diagnose og deres familier.

Det er et tilbud som følger opp og tar vare på foreldre, søsken og den utvidede familien gjennom hele sykdomsperioden. Enten det tar dager, måneder eller år. Tilbudet på Andreas Hus vil også være der etter døden og tiden etterpå. 

 - Andreas Hus skal være et hjem utenfor hjemmet. Omgivelsene på og omkring huset vil være minst mulig sykehuspreget med stor vekt på liv, lek og mestring. Vi får arkitektur, interiør, estetikk og et personale som styrker verdighet og respekt, lindrer lidelse, og gir veiledning, trøst og støtte i prosessen frem mot døden og i tiden etterpå, sier Pedersen. 

Byggherre og prosjektleder for Andreas Hus, som møtte på informasjonsmøtet, er begge stolte av å kunne være med i etableringen av barnehospicet.  

- Vi i PK Entreprenør er stolte av og glade for å være med på dette prosjektet og synes det er stas å kunne være med å skrive helsehistorie, sier Tor Atle Andersen prosjektleder i PK Entreprenør. 

- For meg personlig så er dette prosjekter ekstra givende å jobbe med. Jeg vet at dette vil bli et veldig viktig tilbud for mange familier i Norge, og det gir meg ekstra motivasjon, sier Halvard Hinlo, byggherre og representant for Kristiansand Næringsselskap AS. 

Generalsekretær Natasha Pedersen med Tor Atle Andersen, prosjektleder for Andreas Hus.

For litt siden avholdt vi vår 12. generalforsamling. Den kan du lese mer om her.

Se hvor langt de har kommet i byggeprossesen av Andreas Hus her:  

 

Mer om Andreas Hus kan du finne på andreashus.no.