- Et barnehospice er ikke et minisykehus

FFBs podkast er tilbake, og først ut i denne nye sesongen er tidligere eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen. Lytt her! 

Michalsen jobber i dag som myndighetskontakt og prosjektleder bygg for Andreas Hus, Norges første barnehospice. Hun har tidligere vært statsråd med ansvar for folkehelse og eldre – og har hele 12 års erfaring som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, innvalgt fra Agder. 

Om få uker – 12. juni – kommer helseministeren til Kristiansand for å legge ned grunnsteinen til Andreas Hus. Det symboliserer at byggingen av barnehospicet offisielt er i gang. Med det som bakteppe, så skjønner man at det har vært nok å holde fingrene i for Michalsen som er prosjektleder for bygget.  

Og det er ikke bare snakk om praktiske beslutninger og annet som skal gjøres: 

- Vi må klare å formidle til arkitektene og entreprenørene, alle som er involvert i huset, hva sjelen i et barnehospice er. Det er ikke et minisykehus og det er ikke en institusjon, sier Åse i podkasten. 

Hele praten med Åse Michalsen hører du i den nye episoden av Å leve til vi dør, og episoden kan du lytte til via avspilleren under eller ved å følge en av lenkene.  

Du kan også lytte via Spotify, Apple Podcast og de aller fleste andre podkastplattformer.