Erna Solberg: - Vi liker ikke å tenke på at barn dør

Erna Solberg har styrt skuta Norge gjennom både kriser og pandemi. Etter åtte år står en rekke saker igjen som politisk arv etter den tidligere statsministeren, og særlig én av sakene kommer vi i Foreningen for barnepalliasjon til å huske i lang tid: at hun ledet regjeringen som bevilget de første midlene til landets første barnehospice.  

Tilbake i mai 2013, samme år som Erna ble statsminister, sa hun at Norge hadde et stykke igjen å gå for å nå målet om verdig omsorg ved livets slutt. I dagens podkastepisode lurer derfor generalsekretær og programleder Natasha Pedersen på hvordan Erna selv mener det palliative tilbudet er i dag sammenlignet med før hun ble statsminister. 

Neste år åpner Andreas Hus, og det lange arbeidet med å etablere Norges første barnehospice har endelig blitt realitet. Hvorfor trenger vi et barnehospice? 

- Det er viktig å sette barnepalliasjon på dagsorden, fordi disse barna og familiene trenger en annen slutt på livet, og de trenger hjelp til helt andre ting enn bare det som er det medisinske, sier Solberg i episoden.  

Men hvilke tanker har Erna selv gjort seg om døden? Hvordan opplevde hun å være pårørende og minste en av sine nærmeste? 

Hør den tidligere statsministeren fortelle åpent om livet, døden og barnepalliasjon i den nyeste episoden av «Å leve til vi dør». Podkasten vår kan du finne på Spotify, i Apple Podcast eller der du liker å lytte til podkast.