En hjelpende hånd på veien

Han begynte som bilselger i 1983, og ble ansatt i Gumpen Auto i 1991. Med andre ord kan han feire et flott jubileum hos Gumpen Gruppen.

– Det er 30-årsjubileum i år ja, sier Jochumsen med smil i stemmen.

Det har åpenbart vært et godt sted å være for mannen som har bekledt de fleste roller – fra han startet som bruktbilselger, til dagens tittel, visekonsernsjef; en stilling han har hatt siden 2014.

De siste tre og et halvt åra har Gumpen støttet Foreningen for barnepalliasjon.

– Vår samarbeidspartner, Best Event, spurte om vi kunne være interessert i å bidra inn mot foreningen, noe vi selvsagt var. Vi er en bedrift med lokal tilhørighet, og vi har et ønske om å kunne bidra til lokalsamfunnet her i Kristiansand og støtte dem som bidrar til å sette Sørlandet på kartet.

At det her dreier seg om alvorlig syke barn, gjorde beslutningen enda enklere.

– Å være opptatt av barns beste, gjøre det man kan for å gjøre tida deres så god som mulig, er noe vi alle kan stille oss bak. Vi har ingen tanker om å få noe tilbake i kommersielt henseende med akkurat dette bidraget. Vi ser det som et samfunnsansvar å være med og bidra – så lenge vi har en økonomi som tillater det. Og det har vi jo tenkt å ha i mange år framover, forsikrer 55-åringen.

Elektrisk eufori

Gumpen satte seg ned med Natasha Pedersen og diskuterte på hvilken måte de best kunne bidra.

– Det var naturlig at vi landet på sponsing av bil. På den måten kan vi bidra til å gjøre foreningen mobil, sier Jochumsen.

Generalsekretæren i FFB er takknemlig for støtten:

– For oss er det utrolig positivt at næringslivet, og en stor aktør som Gumpen, støtter oppunder arbeidet vi gjør. Det gir også oppmerksomhet som kan bidra til at enda flere aktører ser verdien av arbeidet vårt. Fremover, ikke minst i realiseringen av Andreas Hus, har vi nemlig behov for flere samarbeidspartnere, og for mange aktører i næringslivet kan det være lettere å gi støtte i form av sine spesialtjenester. For foreninga er slike bidrag like verdifulle som penger, sier Pedersen.

Nå har Gumpen nettopp overrekt en ny Volkswagen ID.4 til FFBs disposisjon. Reklamestasjonen AS har stått for spons av den flotte folieringen.

– Dette er en romslig el-bil som passer godt for familier. Med 40 mils rekkevidde før den må lades, fyller den behovet godt for de fleste, forklarer Jochumsen.

Visekonserndirektøren kjører selv el-bil:

– Det er helt klart framtida. Elbiler utgjør allerede 70 prosent av salget.

Når visekonsernsjefen skal forklare hvilke egenskaper en god bilselger bør ha, trekker han frem følgende:

– Vi opplever at folk ønsker å ha det enkelt, og de er villige til å betale når de opplever å få verdi for pengene. Det innebærer at vi må være der når det passer for kundene, noe som igjen betyr at vi må være fleksible og tilgjengelige mer enn i tidsrommet 08-16. En bilselger må være god til å prate med folk, og klare å finne gode løsninger for kunden.

Med andre ord faktisk noen likhetstrekk til hvordan utøvere av palliasjonsyrket og vi i FFB forholder oss til mennesker.

Veien mot målet

Fra sidelinja observerer Terje Jochumsen FFB sitt arbeid.

– Jeg kjenner jo ikke foreningas arbeid veldig inngående, men sett utenfra synes jeg det virker veldig bra alt de får til. FFB får velfortjent mye oppmerksomhet, og veldig flott at de fikk politisk gjennomslag også (i forhold til Norges første barnehospice, Andreas Hus, journ.anm.).

– Vi har fått se video av det arbeidet som gjøres ved barnehospice andre steder, som i Tyskland. En kjenner fort tårene i øyekroken, sier 55-åringen, før han legger til:

– Nå er det ikke lenge til grunnsteinsnedleggelsen her i Kristiansand 12. juni. Det gleder vi oss til!

Og deretter venter ferie, i et forhåpentligvis tilnærmet normalt samfunn.

– Det får vi håpe, ja. Jeg har spesielt vondt av alle de unge som har mistet så mye av sin verdifulle tid siden mars i fjor.

For hans egen del blir det uansett Norgesferie også i år.

– Det blir vel bilferie?

– Ja, humrer visekonsernsjefen. – Eller det vil si, det blir både bil- og båtferie i sør. En uke i båten langs Sørlandskysten. Fridagene på fire hjul med kabrioleten går til Dalen Hotel, til Arendal, Tromøya, samt et par steder til jeg ikke husker i farta. Det er ikke jeg som har planlagt alt, unnskylder han.

FFB ønsker god tur når den tid kommer, og vi gleder oss over å ha så god, lokal støtte med oss på veien mot nye mål.

 

Hjelp oss å hjelpe

Foreningen for barnepalliasjon jobber for helhetlige, gode og fleksible løsninger for de syke barna og deres familier. Vil du støtte vårt arbeid? Bli medlem eller VIPPS en gave til 11491.
Tusen takk for ditt bidrag.