Christina (26) og familien fikk beskjed fra legene om at tvillingsøsteren Kathleen ikke skulle overleve fødselen. Hun ble 20 år.

Søsteren din ble bare 20 år, Christina. Hva tenker du om det? 

– Bare og bare. Hun ble tross alt 20 år. Mamma og pappa fikk beskjed allerede før fødselen at hun ikke kom til å overleve, så de hadde bare kjøpt inn én babyseng og klær til én baby. Men Kathleen ble jo faktisk 20 år, sier Skyttemyr til programleder Natasha Pedersen i den nyeste podkastepisoden av Å leve til vi dør.  

Selv om Kathleen var alvorlig syk hele livet, så mener Skyttemyr at de to – som tvillinger – hadde et helt spesielt bånd. 

– Hvis hun ble syk, så ble jeg syk. Hvis jeg begynte å le, så begynte hun å le. Faktisk føler jeg ofte at jeg fortsatt har henne med meg den dag i dag. På en måte føler jeg at jeg «lever livet for oss begge», sier Skyttemyr. 

I tillegg til Kathleen som var syk hele livet, så har Skyttemyr også en lillebror med Downs Syndrom. Det kan være nærliggende å tenke at «det friske barnet kommer i skyggen», eller?

Saken fortsetter etter bildet. 

– Ja, jeg kom kanskje litt i skyggen. Men jeg ville jo ikke være til bry. Jeg valgte selv å trekke meg litt unna, og jeg tenkte at mamma og pappa hadde nok å styre med. Men jeg vil understreke at jeg har blitt sett hele livet altså. Det var jeg selv som valgte å trekke meg unna, sier Skyttemyr.

Hele episoden kan du lytte til i Apple Podcast, Spotify og alle andre plattformer hvor podkaster konsumeres. Du kan også lytte via avspilleren nedenfor.