Cathrine Moksness fra Rettssenteret: - Nå er det barn og unges tur

- Nå er det barn og unges tur. Nå slår vi et slag sammen for barn og unge sammen, Natasha, og setter økt fokus på barn og unges rettigheter, sier Cathrine Moksness fra Rettssenteret innledningsvis i den nyeste episoden av podkasten vår.  

Rettssenteret er en ideell stiftelse som skal bidra til å utvikle et bedre rettshjelpstilbud under visjonen “rett for alle”. Senteret gir gratis og lett tilgjengelig rettshjelp til barn og unge opp til fylte 25 år i Oslo. Ambisjonen er dog å tilby et landsdekkende tilbud til alle ved å utvikle digitale og nettbaserte hjelpeordninger.  

- For det hjelper ikke å ha rett, hvis du ikke kan hevde din rett, sier Moksness. 

Barns rettigheter og det juridiske som følger med er veldig sentralt når det kommer til barnepalliasjon. For hvilke rettigheter har man når man plutselig blir pårørende til et alvorlig sykt og døende barn? På toppen av helseutfordringene kan det også dukke opp juridiske problemstillinger man ikke tidligere har opplevd.  

I tillegg til Moksness er også Katrine Bratteberg fra Juristforbundet og teknologiekspert Knut-Magnar Aanestad med i ukens episode.  

Å leve til vi dør-podkasten finner du i Spotify, Apple Podcast og alle andre steder der podkaster kan lyttes til. I motsetning til mange andre podkaster som har flyttet bak betalingsmur, så vil FFB-podden alltid være gratis å lytte til. 

Har du innspill eller kommentarer?
Vi tar veldig gjerne imot spørsmål, innspill og forslag til gjester. Send oss en melding på Facebook eller Instagram.