Bli med på ventesorgweekend med FFB

Hvordan lever man med å vite at barnet ditt skal dø? Og hvordan skal man da forholde seg til livet? Ventesorgweekend er en samling og workshop for pårørende til alvorlige og kronisk syke barn og unge. Nå inviterer vi til samlinger i 2022 – meld deg på i dag!

Skjema for påmelding finner du nederst i saken.

Foreldre og familier til alvorlig syke og døende barn opplever en vond og tøff ventesorg – sorgen før man har mistet noen. Vi i Foreningen for barnepalliasjon tilbyr hjelp og støtte i denne tiden. På vår ventesorgweekend deltar et mangfold av foreldreskap; ektepar, fosterforeldre og aleneforeldre. Felles for disse er ventesorgen de opplever; sorgen over det de vet skal skje med barna.  

En helg med sorg, glede, mestring og fellesskap 

Mange foreldre til alvorlig syke og døende barn opplever at de kjenner seg alene i sin situasjon. Vi vet at realiteten er annerledes. På ventesorgweekend får man mulighet til å snakke med og dele erfaringer med andre som kjenner seg igjen i og forstår. Som kan dele erfaringer, snakke åpent om vanskelige tema og lære av hverandre. 

-Det er som å komme hjem. Hjem til sine egne, har en av våre deltakere fortalt.   

I løpet av helgen får deltakerne ta del foredrag, gruppearbeid, samtaler og refleksjoner. Deltakerne opplever sorg, glede og mestringsfølelse. Helger byr blant annet på aktiviteter som yoga, spa og kunstterapi.  

-Disse tapre familiene lever i konstant unntakstilstand. Krisemestring er en del av hverdagen. Vi ønsker at helgen skal gi deltakerne våre fornyet energi, og være en møteplass for å dele liv, erfaringer og få ny innsikt i egne sorgreaksjoner. Dette for å kunne oppnå god mestringsevne, deltagelse sosialt og i jobbsammenheng og for konstruktiv kommunikasjon med hjelpeapparatet. 

Gratis og åpent for alle  Påmelding til ventesorgweekend for 2022 har åpnet. Arrangementet er åpent for alle pårørende og stiller ingen krav til medlemskap i FFB 

Ønsker du å delta på ventesorgweekend?

For 2022 har vi satt opp to faste helger:

  • 27-29.mai
  • 23- 25. september 2022

Men vi planlegger datoer fortløpende og gjennomfører når vi har fylt opp nok antall personer. Ta kontakt med oss angående forespørsel om en dato som passer deg og dere, så skal vi gjøre vårt beste for å tilpasse det.

Se her for mer informasjon om ventesorg.

Påmelding

Ønsker du mer informasjon?
Ta kontakt på tlf: 38 02 38 02

Du melder deg på i dette skjemaet:

[contact-form-7 id="5292" title="Ventesorgweekend"]