Bjarne Håkon Hanssen: - Andreas Hus vil bli et utrolig viktig tilbud

Hvorfor har Bjarne Håkon Hanssen engasjert seg i barnepalliasjonssaken? Hvordan har det vært å bli bestefar? Det – og mer til – får du svar på i ukens episode av podkasten vår.

Bjarne Håkon Hanssen har i mange år jobbet non-profit og som frivillig rådgiver for Foreningen for barnepalliasjon. Nå jobber han for FFB via rådgivningsselskapet Kruse Larsen.

Denne uken er det den tidligere Arbeiderparti-politikeren, som blant annet har vært helseminister, som besøker Å leve til vi dør.

- Det er virkelig en stor begivenhet, den dagen Andreas Hus åpner. Det ikke slik at alle foreldre med alvorlig syke og døende barn skal valfarte til Kristiansand. Men jeg er helt sikker på at for noen vil dette bli et utrolig viktig tilbud, sier Bjarne Håkon i episoden.

Hvert år har 6 000 barn i Norge behov for lindrende behandling for sykdommer de ikke vil overleve. Det er selvsagt krevende for barnet, men betyr også en betydelig på kjenning på foreldre, søsken, besteforeldre og andre pårørende.

Og ofte er det ikke sykehushjelp som trengs. Det er lindrende behandling og omsorg.

- Det er ikke det at det er fælt å ligge på sykehus. Det er utrolig mange flinke folk som jobber på sykehus. Men det er ikke en arena for død. Det er en arena for å gjøre folk friske, sier Hanssen i podkasten.

Hele episoden kan du lytte til i Spotify, Apple Podcast eller i din foretrukne podkastspiller. Du kan også lytte via avspilleren under:

Har du forresten fått med deg disse episodene?