Barnelege Bård Fossli Jensen ansatt i foreningen

Bård Fossli Jensen (49), spesialist i barnesykdommer, ph.d. er ansatt som barnelege og veileder i medisinsk kommunikasjon. Han begynte i jobben 1. august.

 

Som barnelege, og med spesialkompetanse innen kommunikasjon mellom helsepersonell og barnefamilier, vil Fossli Jensen være en del av Foreningen for barnepalliasjon under etableringen av Andreas Hus i Kristiansand, Norges første barnehospice. Hans bakgrunn fra klinikk og forskning gjør at han også får en naturlig rolle i samarbeidet med akademia og offentlige institusjoner i utvikling av opplæringstilbud til helsearbeidere og pårørende.

– Hva gleder du deg til?

- Jeg vet hvor mye godt det er i norsk helsevesen. Jeg vet også hvor frustrerende det er for oss helsearbeidere når vi merker at vi ikke strekker til. Familier i krise trenger å møte en blanding av varme og kompetanse i alle ledd. Da handler det først av alt om kultur og holdninger til menneskene som jobber der. Det gjør meg både glad og varm om hjertet at politikerne nå legger til rette for at vi kan bygge en institusjon, med en slik kultur, fra grunnen av.

 

– Hva er din styrke i tidligere jobber som du tenker er viktig for Andreas Hus?

 - Oi, den der er vrien. Noe jeg har erfart er hvor lett det er å bli usikker på hva en skal si og gjøre når barna har det vondt. Vi vet hva barna trenger. Og både foreldre og helsearbeidere har det i seg. De gjør mye rett. Samtidig er tvilen og usikkerheten der likevel. Gjør jeg for mye, for lite, skulle jeg gjort noe annet?  Noe av min styrke er at jeg er god på å identifisere hva det er vi voksne gjør som er bra, hva vi kan stoppe med – og hva vi kan lære for å bli enda bedre støtte for barna og hverandre.

Bård Fossli Jensen er utdannet ved Universitetet i Oslo. Han er spesialist i barnesykdommer og har en doktorgrad i lege-pasientkommunikasjon. Fra lokalene i Forskningsparken i Oslo jobber han som instruktør og foredragsholder for helsepersonell over hele landet. Han har egen klinikk i Nydalen i Oslo, og inntil nylig jobbet han for kommunikasjonsavdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet i forbindelse med covid-19 pandemien.