Barna vi bærer: FFB-dokumentar vises på NRK mandag 7. juni

Trine og Espen har levd med døden tett på livet i 23 år. Hvordan er det for en mor og en far å miste to barn og vite at de også vil miste sønnen Elias så altfor tidlig? Og hvordan er det for en frisk sønn å vokse opp med en syk bror?

I flere år har et filmteam fått følge familien Holthe Lorentzen tett på livet. Sammen med Stiftelsen Dam har FFB gjennom flere år støttet og finansiert et dokumentarprosjekt i regi av produksjonsselskapet WeMake. Familien Holte Lorentzen har åpnet hjemmet sitt for filmkameraene gjennom godt og vondt, og lar oss komme tett på en historie som for mange er umulig å sette ord på.

Mandag 7. juni viser NRK sin versjon av dokumentaren på lineær TV og stream.

Denne må du få med deg! Link til stream på NRK

– Dokumentaren er ulikt alt annet vi har sett. Familien åpner hjertene og hjemmet sitt med en ekte og sterk historie, som jeg er sikker på kommer til å vekke mye følelser, debatt og ikke minst bryte tabuer om døden, sier Natasha Pedersen, generalsekretær i FFB.

Barna vi bærer er en historie om kjærlighet og ventesorg.

FFB har fått vår versjon av dokumentaren, som vi vil vise for medlemmer og støttespillere på arrangementer og seminarer gjennom året. Vi håper Holthe Lorentzen sin historie vil vekke følelser, tanker og også gi støtte hos familier med alvorlig syke og døende barn over hele landet.

 

Livesending: Samtale mellom Trine Holthe Lorenzten og Natasha Pedersen

I forbindelse med dokumentaren vil FFB sende en livesending med en samtale mellom Trine Holthe Lorentzen og Natasha Pedersen. Her drøfter de hvordan det var for familien å delta i dokumentaren og hvilke tanker de har gjort seg om å dele en så sterk og personlig historie. De vil også snakke om verdien av barnepalliasjon og Norges første barnehospice, Andreas Hus. Mer informasjon kommer på Facebook-siden vår: https://www.facebook.com/barnepalliasjon.no

 

Har du spørsmål om dokumentaren eller vil komme i kontakt med familien? Ta kontakt med FFB:
Tlf: 38 02 38 02, E-post: kontakt@barnepalliasjon.no