– Barn tåler å høre sannheten

Det er best for barna å få høre sannheten, råder barnelege Bård Fossli Jensen.

– Vi kan alle kjenne oss igjen i frykten for å gjøre, eller si noe galt. Men, det er utrolig hva barna tåler å høre. Ja, ikke bare tåler de en usminket virkelighet, den er faktisk best for dem. I motsatt fall bruker de fantasien til å fylle inn, og den overgår som regel alltid virkeligheten, sier han.

Barn tenker, og de tenker så det knaker. Åpenhet fra de voksne stimulerer også til åpenhet fra barna selv.

– Ofte vil delt bekymring være halvert bekymring, sier barnelegen.

Fra kynisme til kunnskap

I tillegg til å gi råd om kommunikasjon til familiene, deler han i episoden også fra sin egen historie. Etter noen år i arbeidslivet var han i ferd med å bli en ganske kynisk lege.

– Jeg kunne ta meg selv i å tenke tanker som «Jøss, hva gjør du i mitt akuttmottak. Hvordan er det mulig å være så redd for noe så ufarlig?» Jeg hadde begynt å se ting utelukkende fra mitt eget perspektiv, innrømmer han.

I episoden kan du høre mer om hvordan han endret kurs, hvor mye han mener helsevesenet kunne tjent på forbedret kommunikasjon og hvorfor han ønsker å bidra inn mot Norges aller første barnehospice, Andreas Hus.

Hør episoden her:

Bruk avspilleren nedenfor for å lytte til episoden nå, eller klikk på en av lenkene for å lytte i Spotify eller Apple Podcast. Bruker du en annen avspiller? Søk etter Å leve til vi dør, så finner du oss der.

Vil du høre flere episoder i podkastserien vår?