Arrangerer skirenn til inntekt for FFB

Et stort engasjement

Den snart ferdig utdannede Helsefagarbeideren Ida Andersen ( 27), har et stort engasjement for alvorlig syke og døende barn. Til daglig jobber hun på et sykehjem i Korgen der hun jobber med praksisen til fagbrev. Til høsten håper hun å begynne på sykepleien og drømmen er å bli barnesykepleier. Ida Andersen var på FFB sin fagdag i barnepalliasjon på Mo i Rana og her ble hennes engasjement ytterlig forsterket. Foreningen for barnepalliasjon gjør en fantastisk jobb med å spre kunnskap om barnepalliasjon og hun sier også til FFB at hun mener jobben vi gjør fortjener mye mere oppmerksomhet. Ida har selv 3 barn og bor med samboeren sin Alexander. Hennes  svigermor er palliativsykepleier, som også har bidratt til forståelsen og viktigheten av jobben som gjøres innen barnepalliasjon. Ida drømmer også om å jobbe på et barnehospice en dag.

 

Idrett og barnepalliasjon på kvinnedagen

Ida er aktiv innen idretten og er leder for fotballgruppen I Finneidfjord idrettslag. Ideen om å bidra til noe som skapte oppmerksomhet rundt barnepalliasjon har hun båret med seg helt siden fagdagen. Det å arrangere et skirenn på selveste kvinnedagen , der inntektene skulle gå til FFB, ble født etter en spinning time. Hun ønsker med dette å sette fokuset på barnepalliasjon og håper på å samle hundre deltakere fra Rana, Hemnes og nabokommunene. De har klart å få flotte premier fra næringslivet som også vil støtte opp om Idas flotte engasjement.

Skirennet starter kl 18.00 på selveste  kvinnedagen som er den 8.mars og starter på idrettsplassen i Finnefjord. Selveste løypa er 1,4 km. Her vil det også bli loddsalg og kaffesalg. Gutter og menn får også lov til å delta som heiagjeng men om de ønsker å delta på skirennet, får de kle seg i kvinneklær. I tillegg blir det også et arrangement for de som ikke går selve skiløpet. Ida sine tre barn, Rikke, Linnea og Emil skal også delta på løpet.

Hjertevarmende initiativ

Dette er helt fantastisk, sier FFB sin leder Natasha Pedersen. Ikke minst er det givende å vite at våre fagdager bidrar til både å inspirere til at helsepersonell ønsker å lære enda mere om barnepalliasjon, men at det også gir et slikt engasjement som dette. Slike medlemmer trenger vi også flere av. Vi er ikke en stor administrasjon og har til nå jobbet med svært lave driftskostnader. FFB er i vekst og vi jobber med å bygge opp organisasjonen. Dette innebærer også kostnader. Vi har og får til svært mye for lite. Slike bidrag som dette vil være med på å styrke arbeidet vårt. Både økonomisk og ikke minst at det gir oss pågangsmot. Vi jobber i et svært tabubelagt område og kan få til så mye mer med å styrke organisasjonen og med flere ressurser. Det at Ida bruke selveste kvinnedagen til å arrangere skirenn og fokus på barnepalliasjon, er svært forenelig. Mødrene til de svært alvorlig syke barna, "ofrer" mye av seg selv og som går på bekostning av et aktivt yrkesliv utenfor hjemmet. Noen klarer det og noen har barn som er så alvorlig syke at kombinasjonen med det og et aktivt yrkesliv er umulig. Vårt velferdssystem er enda ikke optimalt på dette området og har heller ikke en så stor fleksibilitet til å bidra til at alle klarer å stå i et normalt arbeidsforhold. Pleiepengen er bare et av mange insentiv som må utbedres.

Omtale i Media

Rana blad har også vært engasjert og har omtalt engasjementet til Ida og Finneidfjord Idrettslag. Det kan du lese om  her . Vi i FFB,  ønsker Ida masse lykke til med arrangementet og ser frem til å både høre og se bilder fra kvinnedagen, og håper mange stiller opp!