Andreas hus vokser - både på utsiden og innsiden: - En skikkelig energiboost

Det er høy aktivitet på Egsjordet om dagen. Andreas Hus begynner virkelig å ta form, og man kan virkelig se helsehistorie bli skrevet for hver dag som går. Samtidig skal huset også fylles med innhold, og nå er Foreningen for barnepalliasjon i gang med å fylle på med den aller viktigste delen av innholdet – menneskene og fagkunnskapen. Selv om huset ikke åpner før i starten av 2023, har hele ni stillinger allerede blitt fylt. FFBs generalsekretær Natasha Pedersen er godt fornøyd med rekrutteringsprosessen så langt.

- Vi hadde rett og slett en fantastisk dag med intervjuer. Dette var full klaff, og vi fikk oss en skikkelig energiboost av hver og en vi intervjuet. Dette gjør at vi merker ekstra godt hvor mye nærmere vi er målstreken og oppstart for Andreas Hus, sier Pedersen.

Blant de ni som er ansatt, er seks av dem sykepleiere, mens to er fysioterapeuter. Felles for alle som skal begynne å jobbe på Andreas Hus, er at de skal gjennom FFBs egne utdanning før oppstart. Det skjer i regi av NTNU, som foreningen har inngått et nyskapende utdanningssamarbeid med.

Samtlige av de som til nå er ansatt, har sendt inn åpne søknader og kommer til Andreas Hus fra andre stillinger. Alle som har fått tilbud om jobb, har nå akseptert. Til sammen mener Pedersen dette lover svært godt både for Andreas Hus og for den videre rekrutteringsprosessen.

- Det er givende at så mange har troen på det vi arbeider for og at Andreas Hus allerede er et attraktivt sted å arbeide. Det inntrykket forsterkes av at vi stadig mottar åpne søknader fra mennesker som ønsker å være en del av dette nye tjenestetilbudet som skal være et supplement. Alle som blir med oss her på huset kommer til å bidra til at vi skriver helsehistorie sammen og synes det er spennende å få være med i å etablere og utvikle dette tilbudet, og jeg tror det er en viktig grunn til at vi opplever å få så mange og flinke søkere, fortsetter generalsekretæren.

Se omvisning fra Andreas Hus:

Mens byggearbeidet fortsetter på Egsjordet, skal Pedersen sørge for enda flere ansettelser før huset står klart. I første omgang skal det ansettes seks sykepleiere til, men foreningen håper at interesserte fortsetter å sende inn åpne søknader. Og føyer også til at det skal være en tverrfaglig sammensetning av personalet.

- Selv om vi lyser ut stillinger, er vi alltid på let etter flinke folk. Alle som jobber med Andreas Hus i dag er virkelige ildsjeler, så vi ser på det som en god egenskap at folk tar sats og sender oss åpne søknader. Og med erfaringene vi har med åpne søknader så langt, tror vi at det er en innstilling som kommer til å sørge for et fantastisk mannskap på plass når vi åpner Norges første barnehospice, avslutter Pedersen.

Lyst til å være med på laget? Send inn en åpen søknad her.

Nedenfor kan du se animasjonsfilmen som forklarer hva Andreas Hus er og skal bli: