"Å leve til vi dør": Få med deg samtalen på Arendalsuka

Arendalsuka er en demokratisk møteplass åpent for alle, og som hvert år tiltrekker seg folk som vil være med å lytte til, debattere og løse dagens og morgendagens samfunnsutfordringer. Arendalsuka arrangeres fra 16.-20. august, og i år er arrangementene både fysisk og digitalt.

FFB har vært tilstede på Arendalsuka i mange år for å profilere foreningen, ta initiativ til og delta i debatter, og formidle budskapet vi jobber for hver dag overfor politikere og andre meningsbærere. I år arrangerer FFB samtalen "Å leve til vi dør", tirsdag 17/8 2021 13:00 - 14:00 på "Politiker i glassheisen" - jubileumsscene. 

Om arrangementet

Alle er opptatt av hvordan vi mennesker lever og dør. Alt for lenge har vi snakket alt for lite om den siste delen av livet, særlig når alvorlig sykdom rammer og når døden kommer.

Vi i Foreningen for barnepalliasjon (FFB) jobber aktivt for å øke livskvaliteten for alvorlig syke og døende barn og deres familier.

Vi er veldig glade for at regjeringen og stortinget prioriterer å sette søkelys på lindrende behandling og omsorg gjennom stortingsmeldingen som kom i 2020. Vi har store forventninger til oppfølgingen av denne. Vårt arbeid har gjort oss sikre på at større åpenhet og bedre tilrettelegging rundt alvorlig sykdom og døden vil bety enormt mye for samfunnet vårt og oss som enkeltpersoner. Ingen av oss er like. Det må gjenspeiles i politiske debatter om omsorgen for alvorlig syke og døende, uavhengig av alder, diagnose og behov.

Deltakere: 

- Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Barne- og familieminister og partileder
- Cecilie Knibe Kroglund (Ap), Fylkesleder Agder, 2.kandidat på Agder AP sin liste ´
- Sylvi Listhaug (FrP), Partileder og Stortingsrepresentant
- Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim (Sp) Nestleder
- Natasha Pedersen, Generalsekretær i Foreningen for barnepalliasjon FFB

Innleder: journalist og programleder Anne Grosvold

Du er velkommen til å se samtalen i Arendal, eller digitalt via livestream på vår Facebook-side.

Besøk oss også på vår stand nr 71 på Sam Eyde

Er du på Arendalsuka? Ta turen og besøk vår hyggelige medarbeidere for en prat. Standen vår vil være betjent alle dager.

    • Mandag 16. august kl. 14:00 - 18:00
    • Tirsdag 17. august kl. 11:00 - 17:00
    • Onsdag 18. august kl. 11:00 - 17:00
    • Torsdag 19. august kl. 11:00 - 17:00
    • Fredag 20. august kl. 09:00 - 14:00

Velkommen.